Succesverhalen

Jan-web
Jan, servicemonteur
Techniek vind ik interessant. Bovendien houd ik van afwisseling en werk ik graag zelfstandig
Dat doe ik al 25 jaar bij Lammerink. Ik ben hier vanuit school gekomen en heb heel veel cursussen en opleidingen gedaan. Elke keer als er een nieuwe techniek op de markt komt, wil je daar op inspelen. Als ik ergens kom, wil ik het zo goed doen dat een klant er probleemloos mee verder kan. Mijn baas verwacht ook dat wij de kennis hebben en de verantwoordelijkheid nemen om iets op te lossen. Er is nooit iemand die vraagt: ‘Zit je nou nog steeds op die klus?’ Als je er langer voor nodig hebt, dan heb je er langer voor nodig. Hij geeft ons de ruimte én het vertrouwen.
Jelco-web
Jelco, werkvoorbereider W-installaties
Ik ben 12 jaar geleden begonnen als leerling, en sinds anderhalf jaar werkvoorbereider
Het mooist aan mijn werk? Een opdracht krijgen en vanaf nul alles uitzoeken, bedenken en berekenen. Ik ben nu bezig met de voorbereiding van een renovatieproject waar nieuwbouw aan verbonden wordt. Daar is geen blauwdruk voor, dus komt het op jezelf aan. Ik ben begonnen op de bouw, als leerling loodgieter, toen leidinggevend monteur, heb daarna de niveau 4 opleiding algemeen werkvoorbereider gedaan en ben nu bezig met een nieuwe opleiding MIT-W. Het werkt van twee kanten: ik geef aan wat ik wil en Lammerink stimuleert het. Als je samen maar hard genoeg werkt, dan kom je er wel.
Jeroen-web
Jeroen, werkvoorbereider Elektrotechniek
Je bent de spin in het web tussen alle verschillende disciplines
Ik werk nu drieënhalf jaar bij Lammerink. De grote werken vind ik het meest interessant, vanwege de complexiteit en de diversiteit. Je hebt te maken met verschillende disciplines en moet zorgen dat alles optimaal op elkaar aansluit. Daar is veel kennis en overleg voor nodig. Ik denk dat het wel een voordeel is dat ik alle disciplines ook op de werkvloer heb uitgevoerd. Een perfectionist? Zo zie ik mezelf niet. Ik doe gewoon mijn werk en het kan nog altijd beter. We zitten hier met allemaal rastechneuten die gedreven zijn en hun vak verstaan. We kloppen onszelf niet op de borst, maar we máken het wel. Opdrachtgevers zien dat ook; de projecten die we doen, komen niet zomaar naar ons toe.
Tim-411-224-657-652-1651749985
Tim, engineer/werkvoorbereider W-installaties
Toen ze me vroegen: “Wil je nog een studie doen?”, zei ik: “Graag!”
Ik ben 12 jaar geleden bij Lammerink begonnen als leerling tekenaar elektrotechniek, maar in de praktijk kwam ik erachter dat ik werktuigbouw interessanter vond. Het bevat meerdere onderdelen die met elkaar moeten kloppen om ze tot een werkend geheel te maken. Dat is complexer en voor mij zit daar veel meer uitdaging in. Gelukkig is er bij Lammerink veel mogelijk. Ik vind het mooi dat ik de kant op kan die mij aanspreekt én het bedrijf heeft er ook baat bij.
Rick 1
Rick, monteur Elektrotechniek
De sfeer is gemoedelijk, er is niemand die zich belangrijker voelt dan een ander
Ik werk nu zes jaar als monteur elektrotechniek bij Lammerink, op grote en middelgrote projecten. Je zit lang op één plek en maakt complexe installaties van A tot Z: van slopen en demonteren tot en met alles opbouwen. Daar zit voor mij de uitdaging. Je moet veel ter plekke uitzoeken; daarnaast hebben we korte lijntjes met de werkvoorbereiders op kantoor. Iedereen is gemakkelijk benaderbaar en er is een positieve, niet lullen-maar-poetsen-mentaliteit. Zo kun je vlot werken.
Joey 1-0-95-516-516-1651836444
Joey, LG monteur W-installaties
De afwisseling in het werk vind ik mooi en de sfeer met de collega’s geweldig!
Mijn vader zat vroeger in de installatietechniek. Als kind ging ik regelmatig mee op een klus. Ik zag het werk wat hij maakte en dat sprak mij aan. In 2012 begon ik bij Lammerink als stagiaire; inmiddels ben ik leidinggevend monteur W-installaties. Ik blijf leren en dat wordt ook gestimuleerd. Logisch, want de techniek blijft veranderen en wij moeten daarin meegaan. Verder spreekt de afwisseling in het werk mij aan. Vandaag een woning, morgen weer utiliteitsbouw; de ene keer met de waterleiding bezig en dan weer aan het lassen. Het mooist vind ik renovatieprojecten. Je weet nooit precies wat je tegenkomt. Het is een uitdaging om dat uit te zoeken en dan zo goed mogelijk op het bestaande aan te sluiten.
Jasper 1-217-117-349-349-1651836406
Jasper, servicecoördinator
We hebben een hecht team met uitdagend werk en veel mooie klanten
Ik ben in 2011 begonnen als administratief medewerker en ben sinds twee jaar servicecoördinator. Dat bevalt mij goed. We hebben een jong en dynamisch team, iedereen kent elkaar goed, er wordt hard gewerkt en het is ook gezellig. Bij Lammerink is geen dag hetzelfde. Soms staat alles en iedereen volgepland en komt er opeens een storingsmelding binnen. Dan moet je heel snel schakelen om te zorgen dat het wordt opgelost. Daar beleef ik veel lol aan, het daagt me uit om mee te denken en er alles aan te doen om waar te maken wat we beloven. Ik denk dat de kracht van Lammerink is dat we vakmensen zijn die aanpakken en bereid zijn om een stapje méér te doen.
Sander 1-524-149-1096-1096-1651836304
Sander, werkvoorbereider Beveiligingstechnieken
Als jongen uit de stad, met open armen ontvangen en direct opgenomen in de groep
Ik ben 13 jaar monteur geweest en ben sinds anderhalf jaar calculator /werkvoorbereider. Het mooie van Lammerink is dat we totaalinstallaties maken, dat is heel breed en divers. We hebben korte lijntjes, ook naar andere afdelingen. Je weet bij wie je terecht kunt en wat je van elkaar kunt verwachten. Voor de overstap naar Lammerink heb ik wel even gedacht: zou ik hier wel passen? Maar ik heb me vanaf het begin direct geaccepteerd gevoeld. Ik houd van de boerennuchterheid hier; het is gewoon no nonsens en er wordt nergens omheen gedraaid. Verder is cursussen volgen geen enkel probleem; ik krijg volop de kans om te groeien.
Mick 1-0-62-713-713-1651836183
Mick, Monteur Elektrotechniek /W-installaties
Het mooist vind ik alles zelf kunnen, zodat je helemaal zelfstandig een project kunt maken
Ik heb altijd al interesse gehad in de techniek. Ben drie jaar geleden als stagiaire begonnen bij Lammerink en na mijn examen Elektrotechniek kon ik blijven. Daarna wilde ik ook de opleiding loodgieter doen, dan heb je in je werk meer afwisseling. Dat kon. Het is hier allemaal goed geregeld, mensen zijn erg collegiaal en er wordt goed overlegd. Zelf werk ik in een team van negen man. De sfeer is heel goed, iedereen kent elkaar, je weet wat je aan elkaar hebt. Dat moet ook, om samen een klus te klaren.
Foto Harry verkleind
Harry, magazijnmedewerker
Het werk is heel afwisselend, je moet voortdurend schakelen. Die uitdaging vind ik mooi
Inmiddels werk ik 34 jaar bij Lammerink. Het bedrijf draait heel goed, er is altijd werk en ik heb prettige collega’s, zowel binnen als buiten. Ik ben begonnen als elektromonteur, maar na 14 jaar kon ik dat werk door een knieblessure niet meer doen. Heel vervelend, maar het was een geweldige uitkomst dat ik daarna in het magazijn terecht kon. Magazijnwerk is heel afwisselend. Het varieert van de orderlijst uitpluizen, materialen verzamelen, controleren en klaarzetten tot en met alles verwerken in het automatische systeem. Daarnaast ben je zo’n halve dag per week bezig met het keuren van gereedschappen en trappen. Het leukst? Dat je vooraf nooit weet hoe je dag eruitziet. Je moet heel flexibel zijn en elke dag opnieuw je eigen weg vinden.
Foto Nathanael verkleind-4
Nathanaël, monteur W-installatietechniek
Ik ben begonnen als leerling en kreeg kort daarna een vaste aanstelling
Wat mij bij Lammerink heel erg aanspreekt, is dat je allemaal gelijkwaardig behandeld wordt. Daarnaast word je goed op de hoogte gehouden van alles wat er speelt in het bedrijf: van nieuwe projecten tot en met overnames en persoonlijke gebeurtenissen bij collega’s. In het werk vind ik het ‘t mooist om samen iets op te bouwen van A tot Z. Met de fundering beginnen en dan omhoog, van het ruwe werk tot en met de eindmontage. Werkenderwijs zie je een bouwwerk ontstaan waar je zelf een bijdrage aan levert. Tijdens het werk maak je kennis met nieuwe technieken. Vooral ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid vind ik interessant én belangrijk, voor het milieu en de volgende generaties.