Succesverhalen

Sander
Sander, werkvoorbereider/calculator Beveiliging
Als jongen uit de stad, met open armen ontvangen en direct opgenomen in de groep
Ik ben 13 jaar monteur geweest en ben sinds anderhalf jaar calculator /werkvoorbereider. Het mooie van Lammerink is dat we totaalinstallaties maken, dat is heel breed en divers. We hebben korte lijntjes, ook naar andere afdelingen. Je weet bij wie je terecht kunt en wat je van elkaar kunt verwachten. Voor de overstap naar Lammerink heb ik wel even gedacht: zou ik hier wel passen? Maar ik heb me vanaf het begin direct geaccepteerd gevoeld. Ik houd van de boerennuchterheid hier; het is gewoon no nonsens en er wordt nergens omheen gedraaid. Verder is cursussen volgen geen enkel probleem; ik krijg volop de kans om te groeien.
Mick
Mick, monteur E- en W-installaties
Het mooist vind ik alles zelf kunnen, zodat je helemaal zelfstandig een project kunt maken
Ik heb altijd al interesse gehad in de techniek. Ben drie jaar geleden als stagiaire begonnen bij Lammerink en na mijn examen Elektrotechniek kon ik blijven. Daarna wilde ik ook de opleiding loodgieter doen, dan heb je in je werk meer afwisseling. Dat kon. Het is hier allemaal goed geregeld, mensen zijn erg collegiaal en er wordt goed overlegd. Zelf werk ik in een team van negen man. De sfeer is heel goed, iedereen kent elkaar, je weet wat je aan elkaar hebt. Dat moet ook, om samen een klus te klaren.
Joey
Joey, leidinggevend monteur W-installaties
De afwisseling in het werk vind ik mooi en de sfeer met de collega’s geweldig!
Mijn vader zat vroeger in de installatietechniek. Als kind ging ik regelmatig mee op een klus. Ik zag het werk wat hij maakte en dat sprak mij aan. In 2012 begon ik bij Lammerink als stagiaire; inmiddels ben ik leidinggevend monteur W-installaties. Ik blijf leren en dat wordt ook gestimuleerd. Logisch, want de techniek blijft veranderen en wij moeten daarin meegaan. Verder spreekt de afwisseling in het werk mij aan. Vandaag een woning, morgen weer utiliteitsbouw; de ene keer met de waterleiding bezig en dan weer aan het lassen. Het mooist vind ik renovatieprojecten. Je weet nooit precies wat je tegenkomt. Het is een uitdaging om dat uit te zoeken en dan zo goed mogelijk op het bestaande aan te sluiten.
Rick
Rick, monteur Elektrotechniek
De sfeer is gemoedelijk, er is niemand die zich belangrijker voelt dan een ander
Ik werk nu zes jaar als monteur elektrotechniek bij Lammerink, op grote en middelgrote projecten. Je zit lang op één plek en maakt complexe installaties van A tot Z: van slopen en demonteren tot en met alles opbouwen. Daar zit voor mij de uitdaging. Je moet veel ter plekke uitzoeken; daarnaast hebben we korte lijntjes met de werkvoorbereiders op kantoor. Iedereen is gemakkelijk benaderbaar en er is een positieve, niet lullen-maar-poetsen-mentaliteit. Zo kun je vlot werken.